Kas mēs esam? Mēs esam zemnieki. Un lauksaimniecība ir mūsu dzīvesveids, BIOLOĢISKI!
Laukiem būt! Ar lielu ticību Latvijas laukiem, 2012.gadā, atstājot savus Rīgas spraigo pilsētas dzīvi, veiksmīgi startējām ES fondu projektā jaunajiem zemniekiem, un, Gulbenes novada Tirzas pagasta “Dauškānos” nodibinājām savu saimniecību SIA “MKD Projekts”, kuras galvenā pamatdarbība ir gaļas liellopu audzēšana, graudkopība un putnkopība.
Mūsu liellopu ganāmpulks vasarās aug un barojas brīvā dabā, nepiesietos apstākļos – dabiskajās pļavās Gulbenes pusē, TIRZĀ, tālu no autoceļiem, mežu, pļavu ielokos. Saimniekojot mēs pielietojam tādas metodes, kas ir draudzīgas gan apkārtējai videi, gan ganāmpulka labturībai un veselībai, jo mēs rūpējamies par savu ganāmpulku!
Mūsu vistiņas izbauda laimīgo lauku vistu dzīvi, tās vasaru dzīvojas saulē un zaļā zālē, bet ziemā bauda saimnieku sarūpētos labumus – gan pašaudzētos graudu maisījumus, gan dārzeņus (lopbarības bietes, burkānus, kāpostus un ķirbjus).
BIOLOĢISKI! Sertifikāta Nr.01-4305/18
Latvijas laukos augušas gaļas cienītājiem! SVAIGAS un NOGATAVINĀTAS LIELLOPU GAĻAS tirdzniecībā esam atpazīstami kā “TIRZAS BULLIS”. Mēs piedāvājam dažādu gaļas liellopu šķirņu svaigu gaļu, – sagabalotu, fasētu vakuumiepakojumos un attiecīgi marķētu.
- Piedāvājumā ir tikai savas saimniecības BIOLOĢISKI AUDZĒTA kvalitatīva liellopu gaļa. Neiepērkam no citām saimniecībām ne lopus, ne gaļu.
- Mēs izmantojam sertificētas kautuves un gaļas sadales/ iepakošanas pakalpojumu. Bez stresa liellopiem! Iekraušana un transportēšana notiek dabiski, mierīgi – tas ir svarīgs moments, ko esam ievērojuši visus darbības gadus, un jau ir izstrādātas zināmas iemaņas, lai lopiņus nesatrauktu.
- Ekstensīvi audzēti. Videi draudzīgi un ganībās auguši liellopi. Mums ir liellopu gaļas šķirnes, kuras ir vairāk piemērotas ekstensīvai, nevis intensīvai audzēšanai vai nobarošanai. Mūsu ganību platības ir bioloģiski sertificētas, tie ir dabīgie zālāji un, tādejādi, lopiņi saņem pašu labāko – augstvērtīgu un šķiedrvielām bagātu barību, – ko Māte Daba ir sniegusi! Rezultāts ir augstvērtīga gaļa – tā ir garšīgāka un mīkstāka, salīdzinot ar kūtīs audzētu liellopu gaļu. Tā satur daudz veselīgo taukskābju, E vitamīna un antioksidanta.
- Gaļas mīkstināšana (gatavināšana, briedināšana). Gaļas mīkstināšanos izraisa gaļā esošie enzīmi. Šis process turpinās, līdz gaļa tiek pagatavota un apēsta. Jo ilgāk gaļu glabā, jo mīkstāka tā kļūst. Mums ir 2-4 NEDĒĻAS gatavināta gaļa līdz tā tiek ievakuumēta.
Mēs esam uzsākuši rūpīgu un darbietilpīgu vistu olu ražošanu – LAUKU OLAS! Cik daudz šajā ir pateikts! Tas ietver apdomātu barības sagatavošanu un vistiņu labturību. Mēs esam laukos dzimuši un auguši, mūsu atmiņās lauku vistiņas ir vienmēr skraidījušas pa pagalmu, tās ir kužinājušās zem jāņogu krūmiem un puķu dobēm, tām ir tikušas vārītas putras, bērti graudi un izlietotās olu čaumalas.
Lai tās būtu īstas lauku vistu olas, nepietiek tikai ar brīvo turēšanu bez sprostiem un ikdienas režīma, – tām ir vajadzīgi visi lauku labumi – gaiss, saule un barība! Tāpēc arī mēs:
- vistiņas turam brīvsolī, bet tām ir arī pastaigu laukumi ar zaļu zāli un sietu virs galvas pret lidojošiem plēsējiem. Ziemas pastaigai un saules vannām ir ziemas “veranda”;
- vistiņām netiek dota iepirktā kombinētā spēkbarība, pat, ja tā ir bioloģiska;
- ikdienas ēdienkartē ir savu audzēto graudu maisījums, pašu malta un gatavota barība no pašu saimniecībā izaudzētā, un ar bioloģiskajiem mikroelementiem, tiek vārīti liellopu atgriezumi, kaulu buljons un tupeņi (kartupeļi), ziemā papildus tiek doti pašu lolotie dārzeņi – lopbarības bietes, burkāni un ķirbji;
Vislabākais Jūsu galdam no Latvijas laukiem!